ASOCIATIA PISCICULTORUL SULITA, cu sediul în Sat Dracsani, Comuna Sulita, judeţul Botosani, anunta lansarea activitatilor specifice de animare, informare publica,

sigla_flag

intalniri de lucru si consultari la nivelul microregiunii deservite, campanie care se se va desfasura in perioada 10.10.2016-15.12.2016.

ASOCIATIA PISCICULTORUL SULITA, anunta ca in urma selectarii proiectului depus de parteneriatul format in perioada mai-iunie 2016, a semnat cu DGP – AM POPAM, Contractul de finantare nr. 25/16.09.2016, in cadrul Masurii III.1. – “Srijin pregatitor pentru infiintarea parteneriatelor public-private si elaborarea strategiilor de dezvoltare locala integrata a zonelor pescaresti”, si astfel implementeaza, in calitate de beneficiar, proiectul cu titlul “Spriijin pregatitor pentru infiintarea parteneriatului public-privat si elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala Integrata a zonei pescaresti Botosani-Iasi”. In cadrul acestui proiect se va infiinta „ASOCIATIA ZONA PESCAREASCA IAZURILE MOLDOVEI”.

Sunteti invitati sa participati la acest proces de interes public, derulat in fiecare din localitatile care vor compune ASOCIATIA ZONA PESCAREASCA IAZURILE MOLDOVEI, respectiv teritoriul acoperit de urmatoarele unitati administrativ-teritoriale: ALBESTI, BALUSENI, COPALAU, DURNESTI, FLAMANZI, FRUMUSICA, MIHAI EMINESCU, RACHITI, ROMA, STAUCENI, SULITA – din judetul Botosani si COMUNA DELENI din judetul Iasi si sa va aduceti astfel contributia la eleborarea Strategiei de Dezvoltare Integrata pentru zona pescareasca pe care ne propunem sa o deservim.

Toti cei interesati pot obtine detalii cu privire la calendarul campaniei, precum si alte activitati aferente proiectului de mai sus, la tel/fax: 0231/530.494, e-mail: flagbotosaniasi@gmail.com, 0759.017.602 – Dorin Ursu, 0759.017.601 – Irina Ursu, la sediul Asociatiei Zona Pescareasa Iazurile Moldovei din sat Sulita, comuna Sulita, strada Principala nr. 125, judetul Botosani, precum si la sediile primariilor partenere.

Va asteptam cu mult interes la toate evenimentele pe care le organizam in cadrul etapelor de elaborare a viitoarei Strategii de Dezvoltare Locala Integrate pentru zona pescareasca pe care o avem in vedere!

Reamintim ca  Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020 reprezinta un program care isi propune sa sprijine aparitia conditiilor necesare redresarii economice, generarii cresterii locurilor de munca din domeniul pescuitului, acvaculturii si afacerilor maritime. Dezvoltarea locala plasata sub responsabilitatea comunitatii reprezinta o abordare care pune pe primul plan viziunea si implicarea-participativa a comunitatii in atingerea obiectivelor propuse, fata de politica traditional-centralista ”de sus in jos”. În cadrul dezvoltãrii locale, populatia localã formeazã un parteneriat care elaboreazã si pune în aplicare o strategie de dezvoltare integratã.

Cu aleasa consideratie, Gheorghe Nistor – Presedintele Asociatiei Piscicultorul Sulita si Reprezentant legal desemnat pentru proiect.


Beneficiarul finantarii: ASOCIATIA PISCICULTORUL SULITA
Titlul proiectul: Sprijin pregatitor pentru infiintarea parteneriatului public-privat si elaborare strategiei de dezvoltare locala integrata a zonei pescaresti Botosani-Iasi”
Valoarea proiectul: 111.623,06 lei.
Autoritatea contractanta: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM
Proiect finanțat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime POPAM 2014–2020, M. III.1 “Srijin pregatitor pentru infiintarea parteneriatelor public-private si elaborarea strategiilor de dezvoltare locala integrata a zonelor pescaresti”.
Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime este implementat de Autoritatea de Management pentru POPAM, din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Directia Generala Pescuit.
POPAM este  finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Fondul European pentru Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM);

Comunicat de presa Nr. 1